banner16

Bugün seçim olsa 3 parti barajı aşıyor

MAK Danışmanlık'ın haziran anketine göre; HDP baraj sınırında, MHP yüzde 8'lerde, Gelecek Partisi ise oylarını artırıyor. 

30 Haziran 2021
Bugün seçim olsa 3 parti barajı aşıyor

MAK Danışmanlık Haziran 2021 Gündem Araştırması'nın sonuçları yayınlandı. Araştırma, 30'u büyükşehir 51 ilde ve bu illerin ilçelerinde 2850 kişi (seçmen sayısının 20 binde biri) ile yapıldı. Ankete göre yüzde 10 seçim barajını üç parti aşabiliyor.

MAK Danışmanlık'tan anket çalışmasına ilişkin, "Kamuoyu araştırmaları araştırmayı yapanların gönlünde geçen sonuçları değil çalışmaya katılan katılımcının verdiği cevapları yansıtır. Kararsizların matematiksel dağılımı fikir verme amaçlıdır. Diğerleri başlığı altında yeni partiler ağırlıklı dağılım vardır" denildi.

Ankete göre bugün seçim olsa, kararsızlar dağıtılmadan AK Parti yüzde 31,4, CHP ise yüzde 20,94 oy alıyor.

İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12,45 olarak ölçülürken, HDP yüzde 8,45, MHP yüzde 7,5 olarak görülüyor.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise ilk 5 partinin oy oranları (yüzde) şu şekilde:

AK Parti: 34,3

CHP: 23

İYİ PARTİ 13,6

HDP 9,2

MHP 8,4

 

MAK anketine göre Gelecek Partisi'nin oy oranında geçmiş aylara göre yükseliş var. Ankette Gelecek Partisi'nin oy oranı kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 2,8, DEVA Partisi ise yüzde 2,2 olarak ölçüldü. 

 

Öte yandan dünya üzerindeki birçok ülkede yapılan anketleri derleyerek yayımlayan Europe Elects hafta sonu Avrasya Araştırma'nın son anketini paylaşmıştı. Bu ankete göre oy oranları şöyle bulunmuştu:

AKP: Yüzde 29,5

CHP: Yüzde 26,9

İYİ Parti: Yüzde 14,7

HDP: Yüzde 11

MHP: Yüzde 8,3

DEVA: Yüzde 4,1

Gelecek Partisi: Yüzde 1,5...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50