banner16

ABD'den Rusya'ya hem havuç hem sopa: Kaşılık veririz

İtalyan gazetesi La Repubblica'ya konuşan ABD Dışişleri Bakanı, ABD'ye yönelik siber saldırılara ve tutuklu Rus muhalif Alexei Navalny'ye atıfta bulundu. 

29 Haziran 2021
ABD'den Rusya'ya hem havuç hem sopa: Kaşılık veririz

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Rusya ile daha istikrarlı ve faydalı ilişkiler kurmayı umduğunu ancak Rusya'nın "saldırmaya" devam etmesi halinde Washington'un karşılık vereceğini açıkladı.

Blinken İtalyan gazetesi La Repubblica'da yayınlanan söyleşisinde, ABD'ye yönelik siber saldırılara ve tutuklu Rus muhalif Alexei Navalny'ye atıfta bulunarak, "Rusya bize saldırmaya devam ederse veya SolarWind saldırıları, seçimlerimize müdahaleler ve Navalny'ye karşı saldırgan tutum gibi eylemlerine devam ederse, o zaman karşılık vereceğiz" dedi.

Blinken Libya'daki Rus ve Türk birlikler sorulduğunda yabancı birliklerin yakında Libya'dan çekileceğini ancak sürecin biraz zaman alacağını söyledi.

Blinken Çin'in ilişkiler konusunda "en karmaşık" ülke olduğunu ancak ABD'nin hiçbir ülkeden iki ülke arasında seçim yapmasını istemeyeceğini ifade etti.

Blinken "Ancak Çin ile, rakip olsun veya ortaklık olsun, ilişkilerde birlikte hareket edersek çok daha etkili olduğumuz doğrudur" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.