banner16

CHP'li İlgezdi: Hasta mahkumlar ile sağlıklı mahkumlar bir arada tutuluyor

Açık cezaevlerinde koronavirüs izinleri gerekçesiyle mahkûm sayısının azalması nedeniyle mevcut mahkûmların günde 16-17 saat çalıştırıldığı; hasta mahkûmlar ile sağlıklı mahkûmların bir arada tutulduğu belirtildi. 

21 Kasım 2020
CHP'li İlgezdi: Hasta mahkumlar ile sağlıklı mahkumlar bir arada tutuluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, mahkûm ve yakınlarından çok sayıda telefon aldığını belirterek “Bu resmen angaryadır. Derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir” dedi.

POZİTİFLE AYNI YERDE

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, İlgezdi, Maltepe Açık Cezaevi’nde Covid-19 pozitif mahkûmlar ile sağlıklı mahkûmların aynı yerde tutulduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Yaklaşık bin mahkûmun 150 kadarı Covid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkûmlar bir arada. Mahkûmların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor. Hatta bazı mahkûmlara gardiyanların ‘grip gibi bu hastalık geçer’ dediği iddiaları gündeme geliyor.”

İlgezdi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle de konuyu TBMM gündemine de taşıdı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.